(R)emigratie van natuurlijke personen

Meer info volgt.

Datum: 
1 november 2019
Plaats: 
Van der Valk Utrecht
Tijd: 
10.00 - 17.00
Prijs: 
€ 425,- (excl. BTW) inclusief digitaal studiemateriaal
Accreditatie: 

5.5 punten RB
5.5 uren NOB

dr. R.W.G. Rouwers

Robert Rouwers is partner bij Ernst & Young Belastingadviseurs. Hij is gespecialiseerd in grensoverschrijdende arbeid en leider van de Nederlandse Human Capital praktijk van Ernst & Young.

Robert is gepromoveerd op de belastingheffing van buitenlandse belastingplichtigen aan de Universiteit van Leiden. Hij verzorgt onderwijs voor de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs (loonheffingen voor specialisten), het International Tax Center van de Universiteit Leiden (LLM Internationaal Belastingrecht) en Post Academisch Onderwijs Belastingwetenschap. Van zijn hand zijn meerdere publicaties verschenen.

dr. R.P. van den Dool

Dr. R.P. van den Dool is extern fiscaal adviseur voor belastingadvies- en accountantskantoren. Hij is gespecialiseerd in de fiscale positie van de DGA en diens vennootschappen, (nationaal en internationaal). Hij heeft veel onderzoek gedaan, gepubliceerd, geadviseerd en lezingen gegeven, over bijvoorbeeld nationale en grensoverschrijdende herstructureringen, bedrijfsopvolgingen en overnames, ook aan ondernemers en ondernemingen. Hij is behalve aan RPD Fiscaal BV verbonden aan het bureau vaktechniek fiscaal van SRA en aan het Fiscaal Economisch Instituut van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Voor o.a. het PAOB|PE-Academy, Kluwer, Universiteit Nyenrode en NIVRA/VERA treedt hij op als docent en spreker. Als redacteur en auteur is hij verbonden aan diverse fiscale tijdschriften en boeken, zoals: ‘De fiscale positie van de DGA’ (2009), Waardering van incourante aandelen voor de belastingheffing’ (2010) en ‘Compendium Vennootschapsbelasting.’ (2009). Momenteel werkt hij aan een handboek over de fiscale regelgeving voor de dga en zijn BV. Aan de Erasmus Universiteit Rotterdam heeft hij de studie fiscale economie en de postdoctorale opleiding Europese Fiscale Studies afgerond en is hij gepromoveerd op een onderzoek getiteld ‘Belastingheffing over kapitaalinkomen bij natuurlijke personen.’