Earningsstripping en concernfinanciering

Meer info volgt.
Datum: 
27 september 2019
Plaats: 
Van der Valk Utrecht
Tijd: 
10.00 - 17.00
Prijs: 
€ 425,- (excl. BTW) inclusief digitaal studiemateriaal
Accreditatie: 
5.5 punten RB
5.5 uren NOB

prof. mr. dr. A.C.P. Bobeldijk

Arco Bobeldijk (1973) is tax partner bij Loyens & Loeff NV en hoogleraar aan de Nyenrode Business Universiteit. Hij adviseert met name binnenlandse en buitenlandse beursgenoteerde en private ondernemingen op het gebied van fusies, overnames, financiering en bedrijfsstructurering. Met betrekking tot private ondernemingen adviseert hij ook de aandeelhouders. Arco is lid van het team Herstructureringen & Insolventie en adviseert over (financiële) herstructurering. Hij spreekt regelmatig op seminars en heeft talrijke publicaties op zijn naam staan. Hij levert regelmatig bijdragen aan het Weekblad Fiscaal Recht en aan het Tijdschrift voor de Ondernemingsrecht Praktijk (TOP). Arco studeerde fiscale bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, fiscaal recht aan de Katholieke Universiteit Brabant en Europese Fiscale Studies aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

dr. A.W. Hofman

Arthur Hofman is werkzaam als fiscalist vanaf 1999 en heeft ruime ervaring in de fiscale advisering aan nationale en internationale bedrijven. Arthur adviseert zijn klanten onder meer over de Nederlandse en internationale fiscale aspecten van overnameprocessen, (her)financieringen, reorganisaties, herkapitalisatietrajecten etc.

Naast zijn cliёntenwerk is Arthur als docent en onderzoeker verbonden aan het Fiscaal Instituut van Tilburg University. Hij verzorgt regelmatig cursussen op het gebied van het nationale en internationale belastingrecht en publiceert hierover in de fiscale literatuur. Arthur is auteur van de Cursus Belastingrecht, deel Vennootschapsbelasting. In 2011 is hij gepromoveerd op een proefschrift over de deelnemingsverrekening.