Actualiteiten inkomstenbelasting

In deze PAOB-cursus worden actuele ontwikkelingen in wetgeving, beleid en jurisprudentie besproken met betrekking tot de voor de fiscale praktijk belangrijke onderwerpen, zoals het nieuw huwelijksvermogensrecht, de bedrijfsopvolging, de eigen woning, het resultaat uit overige werkzaamheden, de terbeschikkingstellingsregeling, het aanmerkelijk belang en box 3. Na een hele dag bent u weer helemaal bijgepraat over de allernieuwste ontwikkelingen in de inkomstenbelasting!

Onderwerpen die zullen worden besproken:

• Gevolgen nieuw huwelijksvermogensregime voor de IB

o Huwelijkse voorwaarden, in- en uitsluitingsclausule

• Bedrijfsopvolging

o Doorschuifregelingen

o Overige faciliteiten

• Eigen woning (oud en nieuw)

o Partner - Huwelijksvermogensregime

o Renteaftrek en alimentatie

• Terbeschikkingstelling en aanmerkelijk belang

o Aanvang TBS

o Invloed huwelijksgoederenregime op TBS en AB

o Onzakelijke leningen

o Definitie aanmerkelijk belang

o En overige onderwerpen

• Resultaat uit overige werkzaamheden en box 3

o Exploitatie vastgoed

o Ontwikkelingen box 3

o En overige onderwerpen

Datum: 
13 december 2018
Plaats: 
Van der Valk Utrecht
Tijd: 
10.00-17.00
Prijs: 
€ 425,- (excl. BTW) inclusief digitaal studiemateriaal
Accreditatie: 

5.5 punten RB
5.5 uren NOB

mr. dr. M.J. Hoogeveen

Mascha Hoogeveen studeerde fiscaal recht aan de Katholieke Universiteit Brabant. Vanaf 1985 werkt zij bij de Belastingdienst, waar zij op dit moment lid is van de Coördinatiegroep Constructie Bestrijding. Vanaf 1996 is mevrouw Hoogeveen parttime als docent verbonden aan het Fiscaal Instituut Tilburg van de Tilburg University. Tevens is zij lid van de opleidingsraad van de opleiding CB-belastingadviseur. Zij heeft diverse publicaties op haar naam staan waaronder een aantal artikelen over de bedrijfsopvolging. In 2004 schreef zij een FED-brochure over het schenken en vererven van ondernemingsvermogen en in 2005 was zij mede-auteur van het preadvies voor de KNB dat ook in het teken stond van de bedrijfsopvolging. Verder is zij auteur van de Cursus Belastingrecht en annotator voor de BNB. In 2011 promoveerde zij op het onderwerp Kwaliteit van de fiscale bedrijfsopvolgingswetgeving.

prof. mr. N.C.G. Gubbels

Prof. mr. N.C.G. Gubbels is als hoogleraar verbonden aan het Fiscaal Instituut van de Universiteit van Tilburg. Zij is voornamelijk werkzaam op het terrein van de inkomstenbelasting en de successiewet. Ze is tevens betrokken bij de estateplanningsgroep van een belastingadvieskantoor.