Algemeen

Over PAOB|PE-Academy

PAOB|PE-Academy is ontstaan uit een samenwerking tussen PAOB en PE-Academy, waarbij de activiteiten gericht op het nascholen van fiscalisten zijn samengevoegd.

PAOB richtte zich oorspronkelijk uitsluitend op het organiseren van nascholingsbijeenkomsten voor fiscalisten. PE-Academy voor fiscalisten bood uitsluitend online nascholingscursussen. Het leveren van de hoogste kwaliteit was voor beide partijen leidend en gaf uiteindelijk de doorslag voor de samenwerking. We zijn ervan overtuigd dat we in de nieuwe samenstelling een optimaal product kunnen leveren van een ongeëvenaard hoge kwaliteit.

PE-Academy is onderdeel van E-WISE dat al sinds 1997 online nascholing verzorgt voor meer dan 50.000 professionals. Deze online nascholingen worden aangeboden aan o.a. fiscalisten, accountants, advocaten, notarissen, medisch specialisten, tandartsen en apothekers.

PE-Academy beschikt over een eigen studio, eigen vormgevers en een eigen ICT-platform waarop de online nascholingen worden aangeboden. 

 

Gecombineerd aanbod 

De vraag naar gecombineerd aanbod neemt toe en de traditionele scholingsbijeenkomsten worden steeds vaker aangevuld met online cursussen. Omdat we tot doel hebben onze kennis breed te delen, wilden we ons aanbod graag uitbreiden met kwalitatief hoogwaardige online producten van PE-Academy. E-WISE is met PE-Academy de grootste aanbieder van online nascholing in Nederland met een sterke focus op kwaliteit. Daardoor is de samenwerking tussen ons een logische stap.

Bij ons vindt u een ruim, actueel en praktijkgericht cursusaanbod, waarin we een programma van ongeveer 50 bijeenkomsten en een pakket met online cursussen met ten minste 50 onderwerpen voor fiscalisten aanbieden. Daarnaast heeft u automatisch toegang tot ons cursusaanbod voor accountants, advocaten en notarissen. U kiest zelf wat het beste bij u past:

  • losse bijeenkomsten
  • uitsluitend online nascholen

 

 

Programmacommissie / adviesraad

Twee maal per jaar komt de programmacommissie/adviesraad bij elkaar om het cursusaanbod in grote lijnen vast te stellen. Uitgangspunten hierbij zijn:

  • naast een aantal vaste thema's zijn de actuele ontwikkelingen binnen het fiscale vakgebied leidend voor de samenstelling van het aanbod;
  • de betrokken docenten, over het algemeen twee per studiedag, dienen bij voorkeur afkomstig te zijn uit de verschillende geledingen van het fiscale vakgebied (universiteit, belastingdienst, fiscale adviespraktijk, rechtelijke macht);
  • we kiezen voor een sterke theoretische onderbouwing van de onderwerpen met een directe link naar de praktijk;
  • de cursusgroepen zijn divers. Medewerkers van de Belastingdienst, fiscale adviespraktijk, bedrijfsfiscalisten etc. volgen samen onderwijs, discussiëren en belichten het onderwerp vanuit geheel verschillende invalshoeken.